Jeg fik i går en mail om en ny landsdækkende kampagne, Demokrati Fordi, lanceret af Insitut for Menneskerettigheder og Ungdomsbyen. Kampagnen har til formål at vække danske skole- og gymnasieelevers interesse for demokrati og medborgerskab, og dette sker igennem blandt andet undervisningsmateriale og en konkurrence hvor eleverne skal iværksætte en kreativ aktivitet om demokrati. Jeg har kun kort haft lejlighed til at se på hjemmesiden og materialerne der ligger der, men det ser godt, grydeklart og gedigent ud. Her er mateialer lige fra 0. klasse til gymnasieniveau, færdige undervisningssekvenser, og ja, hele undervisningsforløb. Alt dette finder du under fanebladet ‘Til læreren’. Under fanebladet ‘Megafon kit’ kan du finde krea-øvelser, der kan sparke eleverne i gang med konkurrencen, som løber frem til 1. februar. Så klik ind på Demokrati Fordi, fang dem på Facebook, og følg med i deres videoindlæg rundt omkring.

EP