Så er den Ny EMU gået i luften. Og det var tiltrængt. Nu kan man pludselig meget let finde rundt i det utal af dyrebare ressourcer der ligger på denne portal. En oversigt over først uddannelse og dernæst fag gør det meget let at finde hen til præcis den side man leder efter, og når man først er inde på fagets side, er der direkte links til bl.a. fagkonsulent og den faglige forening. Jeg savner dog en let adgang tilbage til fagets side når jeg først har trykket ind på et specifikt forløb jeg gerne vil læse nærmere om. Herfra synes jeg kun at kunne komme tilbage til forsiden – medmindre selvfølgelig jeg bruger browserens back-knap. Men dette lille kritikpunkt er ikke noget er skal genere den umiddelbare glæde over nu at have fået en officiel undervisningsportal som man faktisk kan navigere rundt i. Så brug det hav af ressourcer der findes derinde (lagt op af lærere til lærere), find inspiration og få svar på de spørgsmål til læreplaner, tværfaglige samarbejder og evalueringer som du måtte brænde inde med.
Og så vil jeg gerne ligeledes præsentere en ny skoleblog a la dem vi kender fra Falkonergårdens Gymnasium, Birkerød Gymnasium og Herning Gymnasium (bare for at nævne nogle få). Midtfyns Gymnasium (hvor jeg selv underviser) er gået i luften med MfGviden, en blog hvor først og fremmest de faglige IT-vejledere på skolen er ansvarlige for at blogge, men hvor forhåbentlig flere kolleger vil byde ind med tips og tricks til den daglige undervisning og de opgaver der knytter sig til gymnasielærerjobbet. Du kan nu finde et link til MfGviden Guldgrubelisten.
EP