Jeg har samlet stemmer fra mit lærernetværk til en lille julekalender. Kolleger fra rundt omkring har delt en undervisningssekvens, som de holder særligt af, med mig. Dette kan være en øvelse, et spil, et bestemt emne, en tekst eller noget andet, som disse gymnasielærere synes altid fungerer godt for dem.

Så denne julekalender vil være en mangfoldighed af stemmer og fag. God fornøjelse med at læse med i december.

Jeg har en time, hvor jeg starter med at spørge eleverne, hvordan en lov bliver til, og om de synes, man skal overholde loven. Det synes de! Så stiller jeg dem en masse spørgsmål til situationer, hvor man kan forestille sig, at loven måske ikke skal overholdes. Det bliver en slags sokratisk dialog, hvor eleverne starter et helt andet sted, end de ender, og de får lov at se, hvordan kritiske spørgsmål kan være med til at ændre holdninger. Og så ender vi med at tale om Jydske Lov fra 1241.

– Thorkil, historie.

EP