Det er december igen, og det er tid til julekalender. I år er temaet juleunderholdning, så hver hverdag (indtil vi går på ferie den 20. december) poster jeg på bloggen en lille ide til noget man kan lave som en slags juleafslutning med sin klasse. Nogle af ideerne vil dog også kunne bruges på andre tidspunkter end til en juleafslutning, skulle jeg mene. Rigtig glædelig jul.

  • Skal der være præmier til diverse (jule)konkurrencer? Jeg plejer at skrabe nogle bøger sammen, som jeg ikke nødvendigvis behøver at eje (mere). Disse bøger pakker jeg ind og gør til præmier. Jeg har også uddelt julegaver til mine elever (som de også skulle vinde først) i form af dækkeservietter lavet af et lamineret A4-ark med grammatiske regler (eller forfattere og deres værker eller litterære perioder osv). Endelig kunne en lille julegaveide også være et personligt kort til hver enkelt elev, som de eventuelt skal vinde først.