Så er sommerferien slut, og vi er langsomt ved at indfinde os på forberedelsespladserne, inden eleverne (i hvert fald hos os) møder ind i næste uge.

Jeg håber, alle læsere har haft en skøn ferie og fået koblet godt og grundigt fra. I mit eget tilfælde havde jeg faktisk et mindre jubilæum midt i ferien: Bloggen her fyldte faktisk 10 år d. 19. juli. Og selvom det er gået stødt ned ad bakke med frekvensen af indlæg, efterhånden som der kom børn, OK13 og 2 %-besparelser til, er planen nu stadig at lade bloggen leve i i hvert fald 10 år mere. Men det bliver nu sværere og sværere at finde på nye ideer, synes jeg, ikke mindst fordi jeg elsker genbrug, og langt de fleste af mine forløb og øvelser er efterhånden godt gennemtærskede, men jeg vender alligevel tilbage til dem gang på gang – både på grund af tidsnød, men også fordi jeg synes, de fungerer for mig. Det betyder dog også, at bloggen her nok ikke kan undsige sig også at bære præg af genbrug, så jeg starter det nye skoleår med at poste et link til et gammelt indlæg: Jeg skal ikke selv starte op med nogen nye klasser i år, så jeg har ikke det store behov for at lave introduktionsøvelser og lær-hinanden-at-kende-øvelser, men hvis du leder efter lige netop den type øvelser, kan der måske være ideer at hente i dette blogindlæg om skolestart, jeg skrev på cirka samme tidspunkt for fem år siden. Her skulle være et par tips og tricks til opstart med nye elever, men også et par tips og tricks, hvis du er ny lærer.

Ellers regner jeg med at skoleåret byder på et nyt forløb om Black Lives Matter med udgangspunkt i Claudia Rankines fantastiske lille værk Citizen: An American Lyric, som jeg har planlagt at kombinere med øvelser fra Gyldendals Engelskportals forløb af Dorthe Hjort Jensens om romanen The Hate U Give (jeg bytter altså The Hate U Give ud med Citizen).

Desuden har jeg jo for lang tid siden lovet at poste et forløb om Minimalism in Graphic Fiction, TV-series and short stories med udgangspunkt i The End of the F****** World af Charles Forsman. Forløbet er baseret på Morten Mølgaard Petersens indlæg om samme, og så snart det er renskrevet, kommer det på bloggen.

Endelig har jeg også lovet at poste et lille forløb om videnskabsformidling, og det kommer ligeledes, når jeg har fået det renskrevet.

Ellers er jeg meget åben for inspiration, så hvis du sidder inde med en god ide til noget som helst, du godt kunne tænke dig at dele med mig, så hører jeg meget gerne fra dig.

Rigtig god skolestart derude!