Wikien er nok bedst kendt fra Wikipedia, som jo er en online encyklopædi hvor brugerne selv opretter og redigerer indlæggene. Og det er netop princippet i en wiki: At alle kan oprette indlæg, og alle kan redigere indlæg.
Det er ikke svært at bruge wikien i undervisningen, da wiki-platforme er gratis tilgængelige fra flere websites. Jeg har selv brugt www.wikispaces.com, som er brugervenligt og gratis for undervisere – og du behøver kun at gøre wikien tilgængelig for dem du vil. Lav en forside hvor du skriver hvad temaet for wikien er. I mine fag kunne det f.eks. være en litteraturhistorie, en grammatik, et emne som f.eks. ’American Values’, ’Love’ eller ’Canada’, gennemgang af en roman eller en anden længere tekst, f.eks. et Shakespeare-stykke eller en periode så som ’romantikken’ eller ’middelalder’.
Skriv eventuelt selv det første indlæg. Marker alle de centrale ord og begreber som du forventer at eleverne skal skrive om og uddybe, og bed eleverne – hver gang de skriver et indlæg – at markere de ord og begreber som de forventer at andre kan skrive om. Når andre har skrevet om de markerede ord, linkes markeringerne og de nye sider med hinanden. På denne måde udvides wikien hele tiden med nye tekster og nye begreber. Det er selvfølgelig tilladt at redigere i andres tekster hvis man finder graverende fejl eller mangler. Du kan jo invitere hele skolen til at deltage i wikien i stedet for kun at holde den inden for klassen. Ulempen ved sitet er at flere ikke kan redigere i den samme side på samme tid. Så forsvinder det redigerede. Det betyder at øvelsen ikke egner sig optimalt til et begrænset tidsrum hvor du ved at alle elever vil gå ind på de samme sider og skrive. Til gengæld kunne du efter hver undervisningstime pålægge en elev at skrive et indlæg til wikien, eventuelt om noget der hænger sammen med dagens lektie.

Der er fine instruktionsvideoer på www.wikispaces.com som hjælper nye brugere til at komme igang.

EP