Oplever du ind imellem at elverne går på Facebook i timerne…? Hvorfor ikke komme dem i forkøbet og gøre besøget fagligt. Opret en gruppe i Facebook for din klasse, og læg nogle faglige links ind. Lav f.eks. et par quizzer omkring et af de gennemgåede emner, få eleverne til at lave quizzer til gruppen, eller start en diskussion. Du kan også oprette en gruppe på http://www.ning.com/ som i høj grad fungerer ligesom Facebook, men sitet er mere overskueligt, du kan nøjes med at give adgang til dine elever, og du kan arbejde med blogs. Eleverne kan jo skrive blogs om deres lektier – på den måde reflekterer de over de umiddelbare reaktioner på en tekst, eller du kan bede eleverne skrive mindst tre blogindlæg hver omkring et bestemt emne I arbejder med, og således følge med i deres faglige udvikling.

EP