Du kan bruge både billeder og rekvisitter til at stille skarpt på en karakter. Bed eleverne møde i skole med en række metaforer i form af billeder eller genstande (og en pose med tingene i, som gerne må være en metafor i sig selv) som de forbinder med en bestemt karakter, og få eleverne til at forklare deres genstande. I en læsning af Animal Farm dukkede en elev op med en kødhammer til at repræsentere Boxer – et redskab der fungerede godt når der skulle lægges kræfter i, men som faktisk ikke kunne bruges til andet. Samme elev tog også en Coca Cola med, og forklarede sammenhængen mellem Boxer og drikken med at begge er ’The Real Thing’: En bedre kommunist end Boxer findes ikke. Det er dog vigtigt at de medbragte genstande er metaforer og ikke bare illustrationer hvis øvelsen skal have en chance for netop at udfordre eleverne på abstraktionsniveauet.

EP