Forleden dag så jeg i en statusopdatering på Facebook at den nye OmmWriter netop var lanceret. Nu havde jeg ikke hørt om OmmWriter før så om den var ny eller hva’, var jeg ikke så interesseret i, men i at se hvad søren det overhovedet var, var jeg!

Og det viser sig at være et ualmindeligt terapeutisk skriveværktøj med beroligende baggrundsmusik og den skønne clickerty-clack af tastaturet. Ja, et skriveredskab hvis mål er at give lidt af den oprindelige skriveoplevelse tilbage skribenten, efter teknologiseringen måske har ødelagt noget af kontaktet mellem forfatter og papir.


Introducing OmmWriter Dāna from herraizsoto&co on Vimeo.

Umiddelbart tænker jeg at et par høretelefoner til hver elev i klasselokalet og OmmWriter (i gratisversionen) installeret på deres computer må kunne skabe en berigende stemning som kan give selv den mest modkulturelle gymnasieelev lyst til at lege med tekster.

I forvejen er jeg stor tilhænger af lidt friere skriveøvelser, og jeg bliver altid overrasket og forundret over den enorme kreativitet mine elever lægger for dagen i sådanne øvelser. OmmWriter kan give både dem og mig en endnu lækrere oplevelse i disse øvelser.

Jeg har ikke prøvet det af endnu – en af ulemperne er at OmmWriter skal downloades til computeren og netop ikke bare kan bruges online, så det kræver lidt planlægning og velvilje fra elevernes side – men når jeg prøver det af, skal jeg nok skrive en kommentar om det, og har DU mulighed for at prøve det af i din klasse, hører jeg rigtig gerne om det. Så hold dig ikke tilbage med kommentarerne.

EP