Så er det præcis et år siden at bloggen her gik i luften. For en måneds tid siden opdagede at jeg også var lige ved at nærme mig de 20.000 hits og indlæg nummer 200, og det havde jo været så dejlig rundt hvis jeg i dag kunne have præsenteret de tal, men i stedet får du her indlæg nr. 193, og besøgende inden for den næste uges tid kan se om det mon er dem der logger ind som gæst nummer 20.000.

Sådan en mærkedag giver jo mulighed for refleksion, så her kommer en liste over ting jeg har lært igennem det sidste års blogging (og måske kan det inspirere andre til selv at gå i gang):

copyright: Nubobu

1) Når man blogger, er skriveblokader og mangel på inspiration ikke altid af det onde (for indimellem tvinger det til dybere refleksion og grundigere arbejde med det enkelte blogindlæg, som kan resultere i mere gennemtænkte produkter). Og ellers kan man finde inspiration her.

2) Når man blogger, er Feedly (eller en anden blog-læser) fyldt med feeds fra yndlingsblogs en uovertruffen kilde til inspiration, både til bloggen og til den daglige undervisningspraksis.

3) Når man blogger, er bloggen også ens eget private idekatalog klar til at hive frem når man forbereder sig.

4) Når man blogger, bruger man tid, ja, men tid som man enten havde brugt på ligegyldige sites eller på at svede over at koge ideer op til næste time.
5) Når man blogger, skal man sgu selv prøve ideerne af. Og det lærer man også af.

6) Når man blogger, er man nødt til at forny og tilpasse sin egen undervisning – ellers er der ikke meget tilbage at blogge om.

7) Når man blogger, er det okay at fortælle andre om bloggen.
8) Når man blogger, er det okay at spørge kolleger til råds om gode ideer man kan publicere.
9) Når man blogger, er det en vej til at finde sin egen stemme. Ikke bare som skribent, men også som lærer.
10) Når man blogger, er der ikke noget bedre end at få kommentarer fra læsere, hvad enten man har provokeret eller inspireret (eller begge dele). Så tak for besøgene og kommentarerne igennem det sidste år, and stay tuned!
EP