Nik Peachey præsenterede for et par dage siden dette lille program på sin blog Quick Shout. The Artistifier giver dig (og eleverne) mulighed for at ’artistify’ en hvilken som helst Youtube-video ved blot at kopiere linket. Det betyder at videoen nu optræder som en sort-hvid stumfilm, og man kan nu selv sætte tekst (eller ’captions’) ind i filmen.
Dette er selvfølgelig i høj grad et gimmick-værktøj, men det kan altså bruges til at sætte en umiddelbar refleksion i gang om et lille videoklip, som efterfølgende skal bearbejdes. Find for eksempel en lille kortfilm at sætte ind i The Artistifier, og bed eleverne skrive deres ’captions’ til hvad de tror, sker i filmen (og de kan selvfølgelig begrunde deres ’captions’ efterfølgende: Hvilke filmiske virkemidler peger i denne retning?). Du kan også bruge dette koncept i forbindelse med et forløb om kommunikation og kropssprog hvor man netop kan vælge at bruge elevernes ’captions’ til at holde fokus på hvad det er i skuespillernes kropssprog der peger mod en bestemt kommunikationssituation.
EP