Jeg har tidligere blogget lidt om hvordan du kan organisere dit digitale liv , men nye ’curator’-programmer (eller social bookmarking sites), der elegant samler dine bedste links, dukker hele tiden op. Så nu får du lige en bette introduktion til to af de nyere ’curator’-programmer der hitter for tiden.

Pinterest: Fungerer som en virtuel opslagstavle, hvor du kan sætte billeder op på din virtuelle opslagstavle (som så linker tilbage til den webside, du har billedet fra). Ligesom andre sociale netværk kan du her følge andre ’pinterestere’, hvilket betyder at du let kan se når der er lagt nye interessante ting ind i den opslagstavle du nu engang følger. Sitet kræver dog at du anmoder om en konto, og derefter skal du vente et døgns tid eller to på at blive optaget i den ganske særlige ’Pinterest’-klub. Læs mere om Pinterest her  eller se en lille introduktionsvideo:

Pearltrees: Her har du mulighed for let at organisere sammenhængen mellem dine yndlingswebsites, og du kan let flytte rundt på eller kopiere sider du har sat ind i dit Pearltree til andre Pearltrees.

Hvad skal man så bruge disse ’curator’-programmer til? I undervisningen kunne det være relevant at få elever til at samarbejde om at skabe en eller flere af disse ’Pinterest’-tavler eller ’Pearltrees’, der samler de bedste links om et emne. Det kunne især være relevant i forbindelse med AT-forløb eller i forbindelse med enkeltfaglige projektarbejder, hvor elever f.eks. skal undersøge og finde informationer om historiske perioder, litterære værker, samfundstendenser, grammatiske forklaringer, eller hvad man nu kan finde på. Du kan læse om måder at bruge Pinterest på i undervisningen her eller her eller her   
For lærere kunne dette være en super måde at videndele på uden for ens egen skole. Her har jeg f.eks. oprettet to Pinterest-tavler: den ene handler om Graphic Fiction , den anden er tænkt som et forsøg på netop at videndele med jer om God Undervisning , så opret en Pinterest-konto, find mig på Pinterest (Eva Pors), og så giver jeg dig adgang til opslagstavlen God Undervisning. Her kan vi så sammen ’pinne’ inspiration (f.eks. videoer, billeder linket til web 2.0-programmer, artikler eller hvad vi nu kan finde på).

Jeg er selv ren nybegynder på Pinterest (og er nærmest slet ikke kommet i gang med Pealtrees endnu), så det at samarbejde om en Pinterest-tavle er også nyt for mig.

EP