Her kommer en lille opvarmningsøvelse til andet- og fremmedsprogsundervisning, som er inspireret af Teflgeek, og som varmer både blyanten og mundtøjet op. Find nogle interessante situationsbilleder (som du evt. har fundet i diverse nyhedsmedier). Hæng billederne op rundt omkring i lokalet, og bed nu eleverne hver skrive en overskrift til et af billederne på små sedler. Sedlerne gives til dig, og du fordeler tilfældigt de indleverede sedler blandt eleverne. De går nu rundt og prøver at finde det billede der passer til deres overskrift, men de skal selvfølgelig kunne forklare hvad de har hæftet sig ved i overskrift og billede, siden de netop har valgt at matche disse to.

I kan enten samle op på klassen, hvor elever så faktisk kan få tjekket om de havde ret i deres match (men denne model kan godt blive lidt langtrukken), eller du kan parre elever, som så bare går rundt sammen og finder billeder der passer til overskrifter, og her har du så bare alle overskrifterne i en kasse midt i klassen, så eleverne kan smide overskrifterne tilbage, når de har brugt dem og diskuteret dem.
Du kan udvide øvelsen ved endeligt at bede eleverne vælge et match mellem billede og overskrift (ikke deres egen), som de så faktisk skriver nyhedshistorien over.
EP