Jeg minder ganske kort om 3 lækre steder på nettet hvor man kan finde solide små tekster, som er ideelle at bruge til hjemmelavede stilesæt der ikke findes på studieportalen.

Først er der East of the Web. Her kan du finde Mark Twains Five Boons of Life som låner fra eventyrgenren i fortællingen om fem livsgaver og et liv levet ud fra valget mellem disse gaver. Eller hvad med en novelle om en forfatters kamp for og mod sin egen karakter som i Charles Kaufmans She hvor du især kan sætte fokus på fortælleren og metafortællingen.

Så er der Narrative Magazine hvor du godt nok skal oprette en bruger, men det er ganske gratis (medmindre du vælger at donere en skilling), og så får du adgang til tekster i alverdens genrer og længder.
Her finder du fx novellen Put to Sleep af Pamela Painter fra 2013 som viser at livets mening måske nok findes gennem andre end een selv.
Eller hvad med novellen Accident af Molly Giles om den særlige oplevelse det er at køre et dybt religiøst menneske over? Eller vis eleverne den meget specielle 2. personsfortæller i Nicola Crionas temmelig sveddryppende Your First Date.

Og så er der The New Yorker hvor du har mulighed for at finde noveller og digte. Ikke alle er tilgængelige uden abonnement, men noget er som fx Creative Writing af Etgar Keret (oversat) hvor vi præsenteres for en rammefortælling med flere små noveller i en,  eller Going for a Beer af Robert Coover hvor man som læser ser et helt liv flyve forbi i et splitsekund. Endelig kan jeg også anbefale The Autobiography of J.G.B af J.G. Ballard, en metafortælling der viser hvordan en forfatter må tømme en hel verden for at kunne fylde den op igen.

EP