Bibliotikaren på min skole har gjort mig opmærksom på disse to interessante sider, som jeg glæder mig til at studere nærmere. Den første er Littertursiden, som præsenterer denne liste med 10 interessante apps som handler om litteratur på iPads. Her er masser af mulighed for at interagere med litterære værker og masser af mulighed for at inddrage iPad’en i undervisningen.

Sproget.dk er et samarbejde mellem Kulturministeriets institutioner for sprog og litteratur, Dansk Sprognævn (DSN) og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL). Visionen er

at sproget.dk skal være det sted på nettet hvor man finder vejledning, oplysning og svar på spørgsmål om det danske sprog og sprogforhold i Danmark. Siden skal være en hjælp i det daglige arbejde for sprogbrugere af alle slags, og den skal være et søgeredskab af høj kvalitet for alle der bare vil vide mere om sproget (sproget.dk).

På siden finder du blandt andet interessante artikler om forskellige sproglige temaer. I denne uge er et tema fx bandeord, og du kan finde masser af øvelser under ’Leg og lær’ til grammatik, kommatering og meget andet. Du kan også slå et smut forbi Sprogmuseet og se på ord der ikke rigtig er i brug længere.
Og så kan du  også se sjove Thomas Skovs forunderlige rejse ud i grammatisk viden, og mon ikke der gemmer sig materialer til en AP-time eller to på denne side?
Tak til Aase for inspiration til dette indlæg.
EP