Så har Jane Hart delt sin top 100 for web-baserede værktøjer til brug i undervisningen anno 2013. Listen er blevet til, skriver Jane Hart, gennem en rundspørge til 500 ‘learning professionals’ fra 48 lande, og listen er både en inspirationskilde til og et ressourcerum med (nye) ressourcer – også selvom man ikke er enig i de 100 der nåede ind på listen, eller med deres placering.

Det virker fx for mig lidt ‘gammeldags’ at have Jing med i stedet for Screencast-o-matic. Jing er både et betalingsprodukt (hvis man fx vil dele på Youtube) og skal downloades hvorimod jeg kan lave alt det jeg skal med Screencast-o-matic uden at betale en krone. Og så er sidstnævne i øvrigt meget mere brugervenligt. Hvis du gerne vil se lidt om hvordan jeg bruger screencasts i undervisningen, kan du læse med her.

Og hvor er Audioboom og SoundCloud henne på top 100-listen? Igen skuffes jeg noget over at kun Audacity er med på listen, når det nu også er en program der skal downloades. Man må dog medgive at Audacity jo giver redigeringsmuligheder som de andre to webbaserede lydoptagere ikke kan tilbyde.
Hvis du vil se nogle eksempler på hvordan jeg har brugt audiocasts i undervisningen, kan du læse med her, og du kan læse mit indlæg om Audacity her hvorfra du også finder et link til denne gamle manual til programmet (som muligvis er dybt forældet).
EP