Forleden opdagede jeg denne smart app til min Chrome browser som mine engelskelever muligvis kan få glæde og gavn af når de læser på engelsk hjemmesider. App’en hedder Dictionary Bubble, og den kan hentes helt gratis her. Installationen går let – bare klik på den grønne boks i højre hjørne af vinduet, og så lægger app’en sig her.

Nu kan du så dobbeltklikke på et ord fra et hvilken som helst website og få en engelsk-engelsk ordbogsforklaring (dette går selvfølgelig ikke hvis ordet optræder i et link). Det ser sådan her ud.
Læg mærke til højtalerikonet, der giver eleverne mulighed for også at høre ordet udtalt.

Man kan vist også vælge andre sprog, men det prøvede jeg slet ikke, og jeg ved heller ikke om man så får fremmedsprog-engelsk-forklaring. Det kan du jo selv undersøge.

Jeg må dog indrømme at jeg selv, efter at have haft app’en installeret et par uger, måtte deaktivere den igen fordi den popper op på irriterende tidspunkter, som fx når jeg er i gang med at skrive mails. Dette betyder dog ingenlunde at jeg ville slette app’en igen. Den ville jo være handy at aktivere i det sekund man skal læse en længere tekst på nettet hvor man ved man får brug for ordbogsopslag – og dette gælder i særdeleshed også for eleverne. Og så kan app’en bare slås til igen.

EP