Jeg har brug for en ny julequiz til dansk i år – en julequiz hvor der kun findes én vinder ud af de 30 elever, og der må gerne være bare en lille smule faglighed ind over. Men derfor skal alle stadig have lige muligheder for at vinde – også dem der ikke altid har lige let ved dansk. Grunden til alle disse krav er at jeg i oktober købte en fin præmie til mine elever da vi var til foredrag med Maren Uthaug. Og nu skal de altså have chancen for at vinde denne fine præmie, men der er kun én, og den kan dårligt deles.

Dette er hvad jeg har fundet på: Jule-repetitionsbingo

Jeg laver spilleplader til eleverne med 9 felter. Det ser sådan her ud. Eleverne må gerne få flere spilleplader hvis de synes de kan overskue det. Jeg giver dem herefter en masse ord, begreber, navne, titler osv, i en stor pærevælling (jeg viser dem alle disse ord på SMARTBoardet), og eleverne vælger nu 9 forskellige ud til deres spilleplade(r). De må gerne bruge de samme ord på spilleplade nr. 2 hvis de vil. Du kan se mine ord her (men de er altså ret møntet på ting gennemgået i lige præcis denne klasse).

Nu trækker jeg så en forklaring til disse ord, begreber, navne, titler. Forklaringerne kan du se her. Eleverne skal nu se om de mon har det matchende ord til forklaringen på deres spilleplade, og dække denne til hvis de har den. Præcis som i bingo. Den der først får pladen fuld – og har matchet rigtigt – vinder præmien. Og hvis flere får banko på samme tid, må jeg finde på nogle bonusspørgsmål til netop disse elever, så der kun bliver én vinder.

Hvad præmien er, vil jeg af gode grunde ikke afsløre endnu, men du kan jo prøve at gætte.

EP