Jeg har samlet stemmer fra mit lærernetværk til en lille julekalender. Kolleger fra rundt omkring har delt en undervisningssekvens, som de holder særligt af, med mig. Dette kan være en øvelse, et spil, et bestemt emne, en tekst eller noget andet, som disse gymnasielærere synes altid fungerer godt for dem.

Så denne julekalender vil være en mangfoldighed af stemmer og fag. God fornøjelse med at læse med i december.

Når jeg underviser i sociologi og livstilssegmenter, laver jeg en øvelse, hvor eleverne i grupper skal forberede sig på et segment. Så laver vi et rollespil, hvor de mødes til gammel elevfest om 25 år. Jeg har taget ugeblade, aviser, og hvad jeg nu lige har liggende derhjemme, med, og så går eleverne lidt rundt og tager de aviser, de ville holde, og interviewer hinanden om forskellige aspekter i livet.- Berit, samfundsfag

EP