På denne årets sidste dag er det tid til at gøre status. Sidste år anerkendte jeg min egen utilstrækkelighed, gav mig selv fem forslag til nytårsforsætter, men gjorde det samtidig klart for mig selv (og bloglæsere) at jeg kun behøvede at leve op til et. Du kan læse om mine 5 forslag til nytårsforsætter her.

Og her kommer så opfølgningen.

  1. Jeg fik aldrig delt et forløb. Mest fordi jeg faktisk ikke selv har lavet noget nyt forløb det sidste år. Jeg har stjålet fra kolleger, arbejdet sammen med kolleger om at tilrettelægge forløb og taget forløb direkte fra lærebøger. Men jeg har dog i sommer udgivet en bog om Canada, som faktisk er et meget langt færdigbagt forløb (som jeg også selv har kørt efter i dette semester), så hvis du har købt bogen, har jeg på en måde delt et færdigt forløb med dig.
  2. Nej, ingen .gif-projekter. Men Olga Ravn lægger stadig .gif’er ind på sin blog – og skriver også om dem. Det gør hun godt.
  3. Næh, heller ikke meget systematisk videndeling. Eller, tjo, jeg har nu fællesforberedt tre hele forløb med kolleger. Vi har forberedt halvdelen af modulerne til et emne hver eller forberedt et forløb hver, som vi så har delt, og det har bare fungeret! Vi havde selvfølgelig snakket om inden hvad der skulle med, og så tænker vi ellers ret ens, så de moduler jeg ikke selv har forberedt, har været lige til at tage og gå ind og undervise i. Det har virket super godt.
  4. Ja, DET har jeg gjort: Meget mere fokus på feedback af skriftlige opgaver. Det hjalp enormt at komme på rettestrategikursus i marts hvor jeg kom hjem propfuld af ideer til at gentænke min skriftlighedsundervisning. Det resulterede i flere blog indlæg som dette, dette, dette og dette. Jeg synes det virker: Jeg bruger godt med tid på at sætte eleverne ind i opgaverne og gøre det klart hvad der forventes. Vi bruger tid på at brainstorme ideer til løsningsforslag. Jeg lader eleverne stjæle gode ideer fra hinanden. Vi bruger tid på at diskutere eksemplariske besvarelser. Vi bruger tid på genafleveringer. Vi bruger tid på at evaluere (dele af) hinandens besvarelser. Og det stilesæt jeg netop har rettet fra mine 2.g’er, var sgu rigtig godt. Jeg er meget stolt af dem. Så jeg er meget optimistisk over for den øgede studietid.
  5. Altså, jeg må indrømme at innovation ikke rigtig har fundet sin faste plads i min undervisning endnu, men det er på vej. For nu har jeg i flere forskellige sammenhænge været på kursus og været med i arbejdsgrupper om innovation i fagene og AT, så det kommer ligeså langsomt ind. Og så synes jeg stadig at min kollegas forslag om at få eleverne til at reflektere over hvordan deres nyerhvervede viden kan overføres på relevante sammenhænge uden for klasselokalet (altså, innovation som evaluering), er en super ide, der skal prøves af.

 

EP