Det fungerede så godt sidste år med at have lidt nytårsforsætter at vælge imellem, så det gør jeg lige igen. Jeg behøver også i år kun at leve op til ET forsæt.

  1. Lav min egen grammatik, som jeg kan dele med mine kolleger. Jeg mister selv for hurtigt overblikket og systematikken i min grammatikundervisning (hvor langt er vi kommet, hvad passer ind, hvad skal repeteres og hvornår, hvor meget skal vi gå i deltaljer, hvor er balancen mellem at få alle hævet til et acceptabelt niveau og lade de grammatikinteresserede nørde løs med undtagelser og spidsfindigheder?). Så jeg vil lave mit eget grammatikkompendium med den stillasering jeg selv synes er hensigtsmæssig og en god blanding af øvelser som også trækker på at anvende grammatisk viden på de tekster vi arbejder med.
  2. Lav et stilladseringskatalog for skriftlighed i engelsk: Hvornår skal hvad introduceres og hvordan? Hvilke øvelser er gode (masser af forslag), og hvordan anvendes studietiden/omlagt elevtid hensigtsmæssigt på de forskellige stadier – og hvordan skal der gives feed-back. Måske vil jeg også gerne lave et til dansk, der passer præcis til min skole. Men her behøver jeg næppe tænke så meget selv: Der er et hav af virkelig gode bøger om emnet til dansk.
  3. Hav hele tiden gang i et nyt forløb (og så må andre klasser gerne bruge genbrugsforløb imens). Det skal selvfølgelig ikke nødvendigvis være mig selv der har skabt forløbet fra bunden (jeg må GERNE kopiere fra kolleger og lærebøger), men det skal være et forløb jeg ikke tidligere har undervist i.
  4. Vær bedre til at bruge OneNote med eleverne.
  5. Løb tre gange om ugen. Starter i morgen.
Og det var, her dagen før Hellig Tre Konger, det absolut sidste om jul og nytår herfra indtil næste december.
EP