Jeg har lige været afsted på internat i 5 dage, og her blev jeg introduceret til det lille spil Timeline, som jeg ikke kendte i forvejen.

Spillet er ganske enkelt: Det består af en række kort hvorpå der står en begivenhed på den ene side, og årstallet for denne begivenhed på den anden. Bunken af kort lægges så årstallet vender nedad (og altså ikke kan ses). Hver spiller får nu 6 kort. Yngste mand starter med at lægge et kort frem og kortet vendes for at konstatere hvornår begivenheden fandt sted. Næste spiller skal nu placere et af sine kort, men det skal placeres i korrekt kronologi i forhold til det første kort. Og sådan fortsætter spillerne med at placere deres kort i kronologisk rækkefølge.

Naturligvis bliver spillet sværere, jo flere kort kommer på banen, og lægger en spiller kortet ind et forkert sted, bliver kortet placeret på det rigtige sted, og spilleren får som straf et nyt kort fra bunken.

Vinderen er den der først kommer af med alle sine kort.

Ud over at jeg gerne vil spille ’British History’-versionen med mine elever efter deres nyligt overståede Britain-forløb, påtænker jeg at lave min egen lille Timeline-udgave med tekster vi har læst i dansk, som kan bruges som en hyggelig repetitionsøvelse af litteraturhistorien. Når det er klart, skal jeg nok poste det.

Selvom ikke alle temaerne på de forskellige sæt af kort er lige knyttet til det kernefaglige indhold, kan kortene sagtens bruges i engelskundervisningen. Hvis eleverne spiller sammen i par, er det en oplagt mulighed for dem at bruge sproget når de skal diskutere med deres makker hvor de mener et bestemt kort skal placeres. For de må selvfølgelig ikke tale dansk under spillet.

Jeg har købt Timeline på www.hyggeonkel.dk, men det kan vist købes et hav af forskellige steder i varianter som British History, General Interest, Events, Inventions, Star Wars osv.