Gordon Jones & Bria Goeller (Good Trubble, Sacramento): “That Little Girl Was Me” (2020)

Jeg ved godt, at jeg er last mover på det her meme, men jeg ville alligevel lige dele ideen om at bruge den som opvarmningsøvelse. Forleden startede jeg timen med at vise eleverne i 3.g billedet. Heldigvis var der et par stykker, som spontant udbrød, at det jo var Kamala Harris (så langt, så godt!). Deres opgave var nu at forklare mig memet. De måtte selv researche for at finde frem til referencerne i billedet.

Det tog dem overraskede kort tid at finde frem til navnet Ruby Bridges, og selv hvis de ikke i forvejen havde haft Kamala Harris at gå ud fra, er jeg sikker på, de ville kunne have fundet frem til dette. Nogle elever havde også fundet ud af, at det var en pastiche over et andet billede. Så herefter viste jeg dem Norman Rockwells billede af Ruby Bridges, “The Problem We All Live With” , som de sammen analyserede kort ud fra den historiske kontekst, de selv havde fundet frem til i deres søgning på Ruby Bridges, (og hvad de vidste fra vores forløb om Black Lives). Endelig vendte vi tilbage til memet med Kamala Harris og diskuterede nu symbolikken i billedet.

Det tog ikke mere end 15 minutter, men det gør mig altid glad og tilfreds, når jeg kan få eleverne til at sætte deres faglige viden i spil med højaktuelle temaer – bare i en enkelt lille opvarmningsøvelse.