Brug internettet til at finde viden – selvfølgelig. Men lær også eleverne at navigere i væsentlige og uvæsentlige infomationshave, lær dem effektive informationssøgningsstrategier. Giv dem meget åbne opgaveark, der skal besvares gennem surfing på nettet. Bed dem printe et billede af en særlig historisk begivenhed, eller få dem til at finde bestemte statistikker. Giv dem nogle centrale søgeredskaber, og brug eventuelt også øvelsen til efterfølgende at få en dialog omkring forskellige hjemmesiders troværdighed.
En variation, hvis fokus er på at finde informationer, og du vil vise eleverne et rigtigt oldtidsfund, er at lave åbne opgaver til biblioteket. Ja, lær dem at slå op i noget der hedder bøger, og lær dem at finde ud af hvordan man finder de rigtige bøger – lær dem at bruge biblioteket.
Du kan finde et eksempel på en skattejagt til nettet under materialer.

EP