1: Brug Keyword match til glosetræning (Interaktive og Multimedia)
Skriv glosen på fremmedsproget i den ene kolonne og den danske oversættelse, et synonym eller en forklaring på fremmedsproget i den anden. Og få så eleverne til sætte de to kolonner rigtigt sammen. Øvelsen fungerer også fint til begrebstræning med begrebet i den ene kolonne og definitionen i den anden.

2: Brug Category sort til begrebssortering (Interaktive og Multimedia)
Måske vil du gerne lære dine elever at skelne mellem nutid og datid, mellem Middelalder og Renæssance, mellem Capulets og Montegues, mellem impressionisme og ekspressionisme, mellem regelmæssige udsagnsord og uregelmæssige udsagnsord eller en hel masse andre ting. Category sort giver dig muligheden for at lade eleverne sortere begreberne i to eller tre kolonner.

3: Brug Vortex til at sortere i to (Interaktive og Multimedia)
Som Category sort sorterer Vortexen begreber, men kun i to dele.

4: Brug Checker tool til, ja, at tjekke svaret (Interaktive og Multimedia)
Brug Checker tool til at træne bøjninger af f.eks. navneordenes flertal. Skriv navneordet i ental over Checker tool, og skriv det rigtige svar i løsningsboksen på Checker tool. Når eleverne har indtastet deres svar, tjekker Checker tool om de har ret.

5: Tegn din egen skraldespand (fri hånd)
Lav sætninger hvor der til et enkelt ord eller udtryk gives flere muligheder. Tegn en skraldespand i siden af Smartboardet og lad eleverne smide de forkerte ord eller udtryk ud.

Og mangler du en forklaring på hvordan du laver øvelsen, så skriv en kommentar.

EP