Jeg nyder altid at undervise i Shakespeare – både i engelsk og i dansk. Der er noget særligt ved de aha-oplevelser eleverne får når de knækker koden til det der umiddelbart virker ganske utilgængeligt. Og jeg synes efterhånden selv at mine Shakespeare-forløb er ret afpudsede, men jeg har også fået masser af hjælp og inspiration fra denne hjemmeside: Folger Shakespeare Library giver dig en stribe grydeklare modulplaner til masser af forskellige Shakespearestykker og -sonetter.

Til Romeo and Juliet har jeg haft meget fornøjelse af 17th Century Pick-up Lines som introduktion, og jeg sætter fokus på sonetten i The Prologue. På PBS’ hjemmeside kan du også finde interessante ideer til undervisning i Shakespeare, f.eks. hvordan du bruger Petrachs sonettradition over for Shakespeares, og hvordan du sætter fokus på dette i den sonet som Romeo og Julie former sammen da de først møder hinanden. Og herinde kan du selvfølgelig også spille The Shakespeare Game

Når jeg kommer lidt videre i programmet, er næste skridt – hvis du er interesseret – at jeg uploader min forløbsplan for en gennemgang af Shakespeare-sonetter og Romeo and Juliet på ca. 12 moduler.
EP