Er du engelsklærer – og kender du Grammar Girl? If not, let me introduce you:
Reader – Grammar Girl; Grammar Girl – Reader.

Grammar Girl’s Quick and Dirty Tips er små podcasts, der let kan downloades som MP3-filer i Itunes eller andet. Du kan bruge hende som supplement til din egen gennemgang af et givent grammatisk emne, eller du kan give eleverne hver deres grammatiske podcast og bede dem redegøre for problemstillingen over for andre elever. Eller du kan bruge hende som inspiration for eleverne hvorefter de selv skal lave deres egen Grammar Girl-udgivelse omkring et givent grammatisk problem (og samle alle deres lydfiler i en fælles grammatik-podcast).

Det var nu også hende der introducerede mig for Yo Comments Are Wack – en fantastisk lille rap, som sætter fokus på dårligt engelsk. Lige vand på en engelsklærermølle.

Lad eleverne se videoen, og bed dem lytte efter pigernes råd til hvordan man ikke skal skrive. Saml op på klassen.
I den lidt mere stille og rolige  ende – som bringer eleverne tilbage til barndommens sange – kan du måske også bruge GrammarRock. Disse er små hyggelige sange som forklarer ordklasserne og deres funktioner. Her er et eksempel på Adjective Rock (og tak til Mia for at have fundet dem til mig).

Mangler du nogle drills til at træne et grammatisk problem, kan jeg anbefale a4esl som har flash-øvelser, krydsord og indsætningsøvelser på forskellige niveauer til den helt store guldmedalje.

EP