Jeg har under etiketten spil givet nogle ideer til forskellige sprogspil og repetitionsspil, men hvad med at lade eleverne designe spil til hinanden som træner nogle forskellige aspekter af faget. Og I kan jo bruge allerede udviklede spil som basis for dette. Hvis du vil binde opgaven en smule mere, kan du jo decideret give eleverne et konkret spil, de skal gøre fagligt. Under indlægget TV Game Shows giver jeg nogle links til platforme fra kendte TV-quizzer, og her kan du jo få eleverne til selv at designe et spil jeopardy til hinanden. Men du kan også gå på jagt i brætspillene derhjemme. F.eks. kan spillet Ego fra GameInventors fungere som en god basis for at snakkespil. Bingo-spil kan man lave med ordklasser og glosetræning (præpositionsbingo, konjunktionsbingo, synonymbingo osv osv osv). Bugner dit spilleskab ikke ligefrem, så tage på osetur til Fætter BR, og lad dig inspirere af spillene der. Gå tilbage til eleverne med koncepterne, og sæt dem i sving.
Og sørg for at skrabe elevernes ideer ind, så du har spil og ide til en anden god gang.

EP