I dag vil jeg lige præsentere et par links til film og filmsites du måske synes du kan bruge i din undervisning. Ja, de fleste hører nok til engelskundervisningen, men der er også dokumentarfilm fra andre sprogområder på Documentary Heaven, og Grockit kan bruges i alle fag der bruger Youtube en gang imellem.

Documentary Heaven er stor samling af (ikke så mærkeligt!) dokumentarfilm, og mon ikke der er én om lige netop det emne du er i gang med.  Det samme er der på Documentary.net og Documentarytube.
Snagfilms er ligeledes spækket med undervisningsfilm.

Kalinago English giver her et bud på 10 mundtlige øvelser i forbindelse med brugen af film i undervisningen – helt uden forberedelse.

En anden video du måske kan bruge i engelskundervisningen, er denne temmelig sjove video af Ali G (a.k.a. Sacha Baron Cohen) der holder tale på Harvard. Her kunne eleverne jo omskrive talen til standard engelsk, og de kunne endda rette nogle af grammatisk forkerte sætninger som fejlsætninger.

grockit har du mulighed for at lave spørgsmål og svar direkte i en youtube-video. Har du brug for en instruktion i dette, kan du finde en glimrende én af slagsen på Nik Peachey’s Quickshout.

EP