Jeg har efterhånden et par gange blogget om forskellige små online spil du selv kan lave til undervisningen, men her kommer den store samlede oversigt over alle mulige spil: På EFL Classroom 2.0 kan du finde ideer og skabeloner til alle mulige spil.

Fling the Teacher: Et lille sjovt spørgsmålsspil med 15 spørgsmål som er velegnet til repetition af et forløb, en gloseøvelse eller noget andet som du også kunne have lavet med multiple choice. Eleverne skal svare rigtig på alle 15 spørgsmål før de får lov til at ’fling the teacher’. Der findes på siden en manual til hvordan du laver din egen Fling The Teacher. Det eneste det kræver er at du downloader ’Fling The Teacher Generator’. Der ligger også allerede nogle spil klar på sitet, men de har nødvendigvis den store relevans for lige præcis din undervisning.

What the Wordle: Fantastisk ide til brugen af Wordle. Lav ’Wordle’-filer inden for bestemte emner, og få eleverne til at gætte temaet bag denne wordle. Du kunne evt. tage udpluk af tekster I har læst og få eleverne til at gætte forfatter og tekst. Eller du kan tage udpluk fra forskellige tekster fra en periode og få eleverne til at gætte denne periode. Eller tage forskellige udpluk fra en grammatikbog og få eleverne til at gætte den grammatiske regel. Eller tage ord som særligt bruges til at karakteriserer personer, miljøer eller sprog. Ordbillederne kan være med til at skabe associationer for eleverne på en lidt anden måde end den daglige undervisnings og på den måske være med til at få viden til at sætte sig endnu mere fast.

BAAM: Et spil lidt a la Hit med Sangen hvor du udfylder en skabelon med spørgsmål, men et par af brikkerne på spillepladen er BAAMs som gør at et hold mister alle sine point. På skabelonen til spillepladen der findes her, er der også regler for selve spillet.

Wordle kan i øvrigt generelt bruges til f.eks. at sætte fokus på ord fra semantiske skemaer i en tekst, og med udgangspunkt i Wordlen kan man diskutere overordnede temaer. Du kan også få eleverne til at lave Wordles med karaktertræk for forskellige personer i en tekst og få andre elever til at diskutere hvilken karakter der er tale om, og hvorfor netop disse ord optræder i en Wordle for denne person.

EP