3.g grammatikwiki

Det er efterhånden nogen tid siden jeg først bloggede om Wikis, og i dag hvor mine elever netop er blevet færdige med en grammatikwiki, havde jeg derfor lyst til lige at vise hvordan en sådan kan se ud. Vær sød ikke at skrive til eller slette noget i wikien, men blot at være gæst.

Eleverne blev delt ind i 6 grupper der hver valgte sig ind på et grammatisk emneområde som de syntes de havde særligt svært ved. Opgaven var at skrive nogle regler for dette grammatiske felt (skulle bare skrives på dansk), henvise til eller selv lave nogle træningsøvelser til dette grammatiske område og endeligt at lave en lille instruktionsvideo som kunne stå som supplement til teksten.

Nogle af de pædagogiske overvejelser jeg har haft i forbindelse med processen, har været hvor meget jeg skulle rette af det udgivede. Eleverne har arbejdet selvstændigt med hvert af deres tildelte område, og jeg har kun været virtuelt, asynkront tilstede. De har derfor kun forhørt sig om mindre problemfelter hos mig, og resultatet er at wikien selvfølgelig ikke er fejlfri. Der er nogle forklaringer og eksempler ind imellem som jeg ikke er helt tilfreds med. Nu er det jo heldigvis sådan med en wiki at den lige præcis aldrig behøver at være et færdigt produkt, og vi derfor løbende kan bearbejde den der hvor der måtte være fejl og mangler. Sværere er det med de film eleverne har produceret og indlejret på siden. Det kræver noget mere arbejde at få dem lavet om eller rettet til. Men jeg mener nok også netop at denne type produkter skal have lov at stå som elevprodukter der ikke nødvendigvis er fuldstændig finpudsede af læreren.

Hvis copyright ikke er fuldt overholdt i alle tilfælde, vil jeg gerne vide det, for eleverne havde faktisk fået at vide at forklaringerne skulle være deres egne ord, og hvis du har kommentarer eller spørgsmål til processen eller produktet her, så vær ikke bleg for at smide en kommentar til mig.

EP