And Also Sharks – image © Cormorant Books

I forbindelse med NACS-konferencen (The Nordic Association for CanadianStudies) i Aarhus i august i år blev jeg introduceret til en masse nye canadiske forfattere, som vakte min interesse med det samme. Herunder Jessica Westhead og hendes novellesamling fra 2011, And Also Sharks, som jeg fik med hjem fra konferencen. Jeg fik straks lyst til at bruge hendes noveller i undervisningen, og jeg fik faktisk også kontakt til både hende og hendes redaktør da jeg også havde sat mig for at skrive en artikel om novellesamlingen til Anglo Files.

Resultatet af denne kontakt blev at jeg med en 3.g-klasse oprettede en blog hvor vi løbende bloggede om teksterne, om vores reaktioner på teksterne, bloggede en enkelt kreativ øvelse vi lavede i forbindelse med teksterne og så videre. Og Jessica Westhead kiggede med og kommenterede også. Til sidst bloggede eleverne 13 spørgsmål til Jessica Westhead, og hun kvitterede ved at indspille to små videoer hvor hun besvarer deres spørgsmål.  Se dem endelig på bloggen. Det er forrygende, og hun kan sgu noget!

Det har været storartet at se litteraturen leve på denne måde hos eleverne. De har været fascinerede af kontakten til en virkelig forfatter, og de har udvist en entusiasme for teksterne som jeg sjældent ser i litteraturundervisningen. Du kan se vores blog her, ligesom du også her kan se Jessica Westheads video. Vil du gerne vide mere om Jessica Westhead, kan du klikke ind på dette link, som er en materialesamling jeg har lavet i forbindelse med Anglo Files-nummeret om Canada, som udkommer inden for de nærmeste dage. Her finder du bl.a. traileren til ’And Also Sharks’, en novellesamling jeg anbefaler på det varmeste.

Én af mine pointer med dette blogindlæg er også at huske mig selv på – og opfordre andre lærere til – at turde at bruge forfatterne mere i undervisningen. De par gange jeg har haft direkte kontakt til forfattere, har jeg set en dynamik og et engagement i elevernes tilgang til litteratur som er det hele værd. Hvis det er det der skal til for at vække lysten til læse, så er det vel værd at overveje.

EP