I går afsluttede vi et to-dages studieretningsprojekt i 1.a med engelsk, samfundsfag og matematik. Det overordnede emne var det amerikanske valg, og selvom min klare erfaring er at det emne ikke er så simpelt at læse om på engelsk – og slet ikke for 1.g’er, så lykkedes det alligevel at få eleverne med på konceptet, som var at de skulle lave brandtaler for en organisation, en græsrodsbevægelse eller en præsidentkandidat der spiller en rolle i USA’s indenrigspolitik lige nu. Engelskfagets rolle var i den forbindelse at introducere retorik og argumentation. Efter hvert af de tre fag havde introduceret deres del af emnet, gik eleverne i gang med at fremstille deres produkter, som skulle være en brandtale, som sagt, leveret i en lille film. Her kan du se resultatet fra en Occupy Wall Street-gruppe. Need I say: Elevkreativitet styrer!

EP