Graphic fiction er efterhånden et populært undervisningsemne i både dansk- og engelskundervisningen. Et par gange har jeg kørt et forløb i engelsk med rimelig succes, og jeg vil så gerne have udviklet et forløb til dansk også, fx med Thomas Thorhauge eller Rikke Bakman, men det bliver ikke i år.

Måske er der derimod tid til at bruge et par moduler på samspillet mellem ord og billeder i lidt andre genrer. På Sproglaboratoriets Facebookside udnævnes hver uge en sprogminister, og en af de mest spændende uger var da Gudrun Hasle var sprogminister. Hende ville jeg gerne bruge i min danskundervisning. Her handler det om opløsning af sprog, om sprog og identitet, om sprogets fremmedgørelse og om sprogets magt.

Hvis du har undervist i enten Gudrun Hasle eller noget lignende, eller har du bare gjort dig tanker om emnet, må du meget gerne smide en kommentar med dine gode ideer.

Du kan læse meget mere om spændende Gudrun Hasle i denne artikel fra Politiken.

Copyright: Gudrun Hasle
EP