BøgerDer er kommet en ekstra beboer i vores hus, og pladsen bliver trang om end han stadig er ret lille. Det betyder at der skal ryddes op og smides ud eller til genbrug, og en af pladsslugerne er bogreolerne. Jeg elsker bøger, men hvis jeg nu skal være helt ærlig, har jeg godt nok mange bøger stående som jeg ved jeg aldrig kommer til at læse (igen). Jeg har været slem til at glemme at afmelde månedens bøger fra min bogklub, og det har resulteret i mange bøger der ikke har min interesse. Så nu har jeg taget det store skridt som jeg ellers havde forsvoret: Jeg er gået over til en e-bogslæser. Og jeg er faktisk ret pjattet med det. Jeg troede jeg ikke kunne læse uden fornemmelsen af bogens størrelse og fornemmelsen af at bladre frem og tilbage, men det kan jeg altså sagtens.

Nå, men tilbage står spørgsmålet hvad der skal ske med alle de bøger som ikke længere kan være i huset. Jeg overvejede at smide dem ud. Uh, men det var alligevel for blasfemisk. Genbrug? En kollega fortalte mig hvordan genbrugsbutikken havde set overbærende på ham da han ville forære dem sine brugte bøger: Bøger er intet værd og kan ikke sælges, men de skulle da gerne hjælpe ham med bortskaffelsen af dem. Så det er heller ikke rigtig en løsning.

Så kom jeg til at tænke på de konkurrencer jeg laver til mine elever ved særlige lejligheder hvor jeg normalt køber små præmier i form af slik. Måske kunne bøgerne bruges her? Så nu har jeg pakket dem i kasser og stillet dem på loftet, og næste gang jeg laver konkurrencer i timerne, finder jeg dem frem, og så er præmien/præmierne en bog. Jeg vil tage et par af mine aflagte bøger med, lave en lille inskription, og så kan eleverne vinde den. Måske kan det lokke dem til faktisk at ville læse den når den kommer til at stå som en næsten personlig gave fra deres lærerinde. Mine kolleger spørger mig om eleverne gider at have en gammel bog. Det er ikke sikkert de gør, men jeg er ligeglad. Det er den præmie der er! (Og jo, jeg bilder mig faktisk ind at mange elever vil synes det er noget lidt særligt at vinde en bog fra sin lærer).