blok bogstavetMangler du et sjovt spil til en gloseøvelse, så har jeg fået det her spil af min kære bror. Det hedder Bloker bogstavet (eller det kalder jeg det. Han kalder det Block the Letter). Spillet minder lidt om Hurtigt! Sig et ord. Alle elever sættes i grupper af 3 eller 4. De får hver 10 små sedler (ligesom man bruger til bingo til at dække pladen med), og på bordet foran dem ligger et alfabet. Nu afslører læreren en kategori, sætter sit stopur til mellem 30 og 60 sekunder, og eleverne skal nu på skift sige et ord inden for kategorien og dække det bogstav i alfabetet som ordet starter med. Hvert bogstav kan altså kun bruges en gang. Når tiden er gået, og læreren råber stop, får den elev hvis tur det var til at sige et ord, et point, og taberen af spillet er den person med flest point. Både alfabet og kategorier er venligst doneret af min bror, Christian, og kan hentes under materialer.