Audacity er et gratisprogram, let at downloade og let at bruge. De fleste kender måske dette optage-værktøj i forvejen, men jeg nævner det alligevel fordi jeg senere her i bloggen vil vise øvelser der inkluderer brugen af Audacity. Brug programmet til udtaletræning – få eleverne til at indtale en række ord, læse en tekst op eller besvare nogle glosespørgsmål á la ’what do you call parties thrown in favour of a future bride and groom’.

Eller brug Audacity til få en mundtlig besvarelse af et spørgsmålsark. Dette giver dig mulighed for at høre alle elever. Du kan formatere lydfilerne fra Audacity til MP3 og altså bruge lydfilerne i mange andre programmer hvis der er brug for det. Er du træt af at skrive kommentarer til elevopgaver, kan du jo i stedet indtale dine kommentarer og sende eleverne kommentarerne i en MP3-fil i stedet.

Jeg har under fanebladet materialer uploadet en manual til hvordan du downloader og bruger Audacity.

EP