I dag kommer der et par links: Et link til en sørens masse spørgsmål som kan bruges til mundtlig sprogfærdighed i engelsk (eller oversæt dem selv til et andet fremmedsprog). Og et link til en stribe diktatøvelser (ligeledes i engelsk) hvor du kan høre en native speaker læse diktaten op.
Jeg bruger spørgsmålene som en opvarmningsøvelse eller til en station i en stations-organiseret time. Jeg giver hver gruppe af ca. 3 elever et kuvert med spørgsmålene som jeg har printet og kopieret, og beder dem skiftes til at stille hinanden et spørgsmål og besvare det. Mit motto (som jeg har lånt af min mor): Don’t kill the conversation!
Du kan finde emnerne og spørgsmål – lige til at printe ud – på Conversation Questions for ESL/EFL Classroom.

Diktaterne kan du finde på www.fonetics.org/dictations, og her kunne et tip måske være at kopiere teksten over i et word dokument, og så blot udvælge de enkelte ord, du vil have eleverne til at stave. På den måde kan du differentiere dikataterne ved at slette de mere komplicerede ord på nogle sedler, og på andre sedler kan du så slette mere elementære ord. Sitet lægger selv op til at hele teksten skal skrives, og det kan du jo også gøre. Jeg bruger øvelsen til at træne stavning og lytning når jeg indimellem synes der er brug for det. En super lille øvelse til 10-15 minutter. Du kan under materialer se et eksempel på en differentieret diktat med Tom Sawyer.

EP