Jeg faldt over denne fine lille øvelse hos Grant Robinson og øvelsen går i al sin enkelthed ud på at gætte et begreb fra en Google search ud fra en række billede.

Grant Robinson-linket er der også en anden øvelse, nemlig en hvor du kan lave din egen Google montage. Jeg tænker at man kan bruge dette til glosetræning af gloser fra en gennemgået tekst, men ideen kan du jo tyvstjæle og bruge helt uden om værktøjet her. Saml selv en række billeder fra f.eks. Flicr som du synes illustrerer nogle forskellige gloser og lav spillet selv (f.eks. i SMARTBoard eller helt low tech på en planche). Og ideen kan også sagtens bruges til isme-træning i dansk hvor I så kan diskutere hvorfor de udvalgte billeder repræsenterer denne isme. Eller til tekstlæsning (lidt a la metaforiser en karakter) hvor du kan bede eleverne lave et lille montage omkring karakterer i en tekst, og hvor I jo igen kan diskutere hvorfor de har valgt de billeder de har valgt.

EP