I Roy Watson-Davis’ lille røde, med titlen Creative Teaching Pocketbook er der masser af inspiration til organisering af det kreative klasserum.

Jeg faldt for titlen på denne her ide: Udpeg et par elever i klassen til at tage ‘sure-hatten’ på (du kan jo evt. medbringe rekvisitter) og et par elever til at tage ’empati-brillerne’ på. Eleverne med sure-hatten har nu til opgave – hele timen – at være uenig i alt det de andre elever siger om teksten (eller i diskussionen af et givent emne), mens alle elever med empati-briller hele timen skal være enige med det der bliver sagt (indimellem må de også gerne være enige med ‘sure-hattene’). Pointen er selvfølgelig at disse elever hele tiden skal argumentere for deres modstand/opbakning ved at pege på steder i teksten der underbygger deres egen påstand eller bare dementerer modstanderens. Mon ikke der nok skulle være lidt konkurrenceånd til stede hos eleverne, som gerne vil gøre modstandernes arbejde så svært som muligt?

EP