Hvis du nu skal arbejde med nyheder i din engelskundervisning,eller bare har brug for en lille nyhedsartikel med tilhørende opgaver til et forløb du er i gang med, er Breaking News English ikke til at komme uden om. Sitet giver dig vanvittig mange små nyheder om alle muligvise relevante og irrelevante emner og ikke mindst et lille dusin øvelser og opgaver til hver eneste artikel. Eleverne kan høre artiklen læst højt, lave øvelser online, eller du printe øvelserne og give dem til eleverne på papir. Her er der virkelig mulighed for at integrere glosetræning og grammatik med tekstlæsningen.
Sitet er så rigt på indhold at det måske kan virke helt uoverskueligt med alle de muligheder, så hvad med at se Russel Stannards Teacher Training Videos om emnet. Han sørger for grundigt at vise dig alle de mange muligheder sitet giver. Jeg skal helt sikkert bruge sitet her næste gang jeg skal arbejde med nyhedsformidling i engelsk. Eneste minus ved sitet er at jeg simpelthen ikke kan se hvor teksterne er taget fra. Jeg kunne jo godt have ønsket mig at jeg var sikker på at de var taget fra ‘rigtige’ medier, og at de ikke bare er konstrueret af Sean Banville selv. Men det er måske for meget at forlange hvis ikke Sean Banville skal få for mange copyright-sager på nakken.
Uanset hvad vil jeg ikke forklejne de enorme mængder af up-to-date materialer som er bearbejdet med rammende pædagogisk indsigt, der er tilgængelige fra denne side.
Du kan jo udvælge en artikel eller to om et relevant emne, lave udvalgte øvelser til, diskutere hvordan artikler bygges op, bede eleverne selv producere nyheder baseret på nogle af Sean Banvilles andre overskrifter (eller overskrifter du finde andre steder) og bede eleverne lave de samme typer øvelser som Banville laver, til hinanden (inklusiv muligheden for at høre deres nyheder via podcasting).
Underviser du ikke i engelsk, men andre fremmedsprog, bør du alligevel kigge fordi sitet og lade dig inspirere til øvelser og tekster. Det er for godt til at lade være!

EP