ESLvideo er et fantastisk site hvor du kan knytte små multiple choice-øvelser til en Youtubevideo eller videoer fra andre video-sites. Eleverne kan tage testen hjemmefra, og du kan få resultaterne sendt direkte til din mail. Brug øvelsen til at tjekke nogle grammatiske problemstillinger, til at tjekke ordforråd forud for et emne, til at tjekke grundlæggende forståelse osv. Ud over at du kan lave dine egne tests, ligger der allerede masser af tests klar til brug på sitet, både til forskellige niveauer, på forskellige sprog og til forskellige mål så som grammatik, ordforråd, lytteøvelser osv. På sitet finder du også grundige instruktionsvideoer, som ikke bare fortæller dig hvordan du opretter quizzen, men også fortæller dig hvordan du får quizzen delt med dine elever, og hvordan du får svarene tilsendt. Tænk lige engang på den rettetid du sparer, de mange papirer med spørgsmålene du sparer og ikke mindst tiden på klassen. Du har muligheden for at gennemgå svar inden timen og tage de mest relevante problemstillinger med ind i din forberedelse. Ulemperne? Jeg håber de finder ud af at multiple choice-formatet nu engang kun kan så meget. Jeg savner nogle indsætningsøvelser og mulighed for ’fri skrivning’. Så ville eleverne jo også kunne arbejde med spørgsmål på lidt andre taksonomiske niveauer. Men altså, der er vi ikke kommer til endnu.

Her får du lige min lille video, som jeg lavede på meget meget kort tid. Så let er det.

EP