Her kommer et par ideer til hvordan man træne gloser og ‘phrasal expressions’.
Sæt eleverne sammen to og to, og giv dem en stak kort med gloser eller ‘phrasal expressions’ der skal trænes. Den første elev trækker et kort (begge elever skal se kortet og glosen/udtrykket) og forklarer herefter med sine egne ord hvad glosen/udtrykket dækker over. Den anden elev laver nu en sætning med glosen/udtrykket. Når eleverne er igennem bunken med kort, kan du give eleverne en række diskussionsspørgsmål med den ene regel ikke at dræbe samtalen, og sig at de får et point hver gang de bruger en af gloserne/udtrykkene som I træner.
Du kan også lige prøve dette her site nu vi snakker om udtryk og ord: Hvis en elev eller du selv sidder med en sætning og lige mangler et ord, så prøv http://www.phraseup.com/ . Det er utroligt hvordan den side kan regne ud præcis hvad jeg gerne vil sige.

EP