Her kommer en lille samling af links som alle har med glose- eller grammatiktræning at gøre.

Shepperd software kan du finde en mindre række grammatikspil som kan bruges til at træne grundlæggende ordklasser på engelsk, mest velegnet til starten af 1. g. Men der er også en enkelt øvelse som er velegnet til introduktionen af kommatering på engelsk.

Daily Writing Tips blogger rigtig tit nyttige gloselister, som kan bruges til at sætte fokus på sproglig nuancering i engelsk. F.eks. kan du her se en liste over idiomer der alle har med hænder at gøre. Skriv hvert idiom på en seddel hvor idiomet både står forklaret og indgår i en sætning. På skift trækker eleverne en seddel, læser sætningen med idiomet højt for makkeren, som med egne ord skal prøve at forklare betydningen. Højtlæseren (der jo også har en forklaring på sin seddel) kan sige om forklaringen er korrekt eller hjælpe forklareren med at spore sig nærmere ind på den rigtige forklaring. Når parret har været alle sedler igennem, kan de sætte sig sammen med et andet par. Giv nu eleverne en række  generelle spørgsmål om holdninger og værdier (du kan evt. finde inspiration til spørgsmål her), og bed dem på skift trække et spørgsmål og besvare det. For hver gang man anvender et af de netop gennemgåede idiomer korrekt og naturligt i sin besvarelse, får man et point.

På siden om 50 coolest onlinetools for word nerds finder du masser af link til programmer og småspil der kan bruges i glosearbejdet.

Hvis du gerne vil arbejde med at visualisere gloser eller udtryk kan du måske prøve vizlingo af. Her kan du taste ord eller små sætninger ind, og siden sammensætter så billeder og videoklip for dig som på én eller anden måde illustrerer dine ord og sætninger. Du kan få flere ideer til hvordan du kan bruge sitet helt konkret på Nik Peachey’s Quickshout.
EP