Rigtig mange af jer kender nok allerede programmet Quizlet, som nemt og hurtigt kan bruges i sprogundervisningen til fx glosetræning eller begrebstræning. Men altså, hvis du ikke kender det, kommer der her en kort beskrivelse. For man kan da ikke have en undervisningsblog uden at nævne Quizlet.

Quizlet er et flashcard-program som umiddelbart egner sig bedst til glosetræning og derfor nok egner sig bedre i fremmedsprogsfag end i engelsk og dansk. Jeg har dog selv brugt det til begrebstræning i forbindelse med mit Graphic Fiction-forløb (som jeg nu har tilpasset til og læser med en 1.g) hvor eleverne lavede små quizzer til hinanden med faglige analysebegreber som jeg mener de skal kende. Disse quizzer lagde eleverne ind i klassens Facebook-gruppe hvorefter de så skulle spille hinandens spil. Og selvfølgelig træner vi også gloser i engelsk ind imellem.

Når du klikker dig ind på Quizlet, vil du selvfølgelig have mulighed for at logge ind/’sign up’. Det er nødvendigt med en konto for at kunne lave dine egne flashcard-sæt, men du kan logge ind/oprette en konto via Facebook, og det gør det rigtig nemt, og du behøver ikke huske andre koder.

Derudover giver dette dig en meget let mulighed for at dele dine sæt med eleverne på klassens Facebook-gruppe hvis I har en sådan. Dette er som nævnt også en rigtig god måde at få eleverne til at dele quizzer med hinanden som de har lavet i forbindelse med undervisningen.
Når du har et har lavet et flashcard-sæt, og eleverne har trænet sættet nok, kan de testes med disse fem forskellige øvelser under ’Study’ og ’Games’. Husk, at i øvelserne under ‘Study’ skal man skrive de præcise svar, og derfor egner disse sig bedst til konkret glosetræning mens ’scatter’ under ’Games’ er den eneste øvelse der fungerer godt til begrebstræning som indeholder længere svar.
Der er også muligt at bruge Quizlet som en diktat hvor gloserne læses højt. Her vælger du øvelsen ‘Speller’ hvor glosen så læses højt, og eleven skal skrive hvad han/hun hører.

Har du ikke tid til at lave dine egne flashcards på Quizlet, eller har du brug for inspiration til et sæt, så kan du med fordel klikke på ’Browse’ i øverste venstre hjørne.

Her har du mulighed for at søge i forskellige kategorier af fag og emner, og finder du et sæt du ønsker at bruge, men måske lave en smule om, kan du let vælge at klikke ’copy’, og vupti er sættet dit.
God fornøjelse med brugen af Quizlet, og har du allerede brugt programmet længe og sidder inde med et par gode ideer, tips og tricks, må du meget gerne smide en kommentar.
EP