Min dygtige kollega, Stinna, er netop kommet tilbage fra barsel sprængfyldt med ideer. Denne her ide låner konceptet fra Klipfiskerne (et underholdningsprogram der kører på TV2 for tiden). Ideen er at deltagerne ser youtube-videoer, og bagefter skal de forsøge at genkalde sig bestemte detaljer. Ganske simpelt koncept, ikk’. Jeg har prøvet at konvertere ideen til en lidt mere danskfaglig vinkel, men det var ikke så let som jeg havde håbet på, så måske er dette spil mere til sjov og spas end egentligt solidt fagligt udbytte.
Jeg har samlet en afspilningsliste på Youtube med 7 filmklip, og dertil har jeg lavet et dokument med 3 spørgsmål til hver af disse filmklip. Jeg har forsøgt at få mindst et spørgsmål der relaterer sig til repetition af filmiske virkemidler, ind til hvert klip. Under alle omstændigheder kan spillet måske være med til at skærpe elevernes øje for detaljer.
Afspilningslisten på Youtube findes her, og tilhørende spørgsmål findes i dette Google-dokument (og det hele findes under materialer). Dokumentet er helt åbent for redigering, så hvis du finder et rigtig godt klip og finder på tre spørgsmål til det, så må du meget gerne skrive spørgsmålene i dokumentet og kopiere et link ind til klippet. Så skal jeg nok tilføje filmen til afspilningslisten.
Tak til Stinna for ideen og for sidste film og spørgsmål.
EP