Jeg har engang tidligere blogget om gode sites til at finde dokumentarfilm til engelskundervisningen, og det er ikke så længe siden jeg begyndte at abonnere på en blog om film, som jeg gerne lige vil dele. Bloggen Film English skrives af Kieran Donaghy, underviser på UAB Idiomes i Barcelona, og bloggens målgruppe er hovedsageligt undervisere af engelsk på et niveau under det gymnasiale, men ikke desto mindre er her masser af gode ideer at hente til relevante, korte og interessante kortfilm, reklamer, animationer osv.

Så hvis du en dag står og mangler en eller anden lille opvarmningsøvelse eller diskussionsøvelse til et emne, så er jeg sikker på du kan finde inspiration her. Sitet præsenterer et helt undervisningsforløb eller -modul til hver af de små film der lægges op på sitet.

I et forløb om kærlighed i storbyen for eksempel (eller bare storbyen), kunne filmen Less Than One og nogle af de opgaver som Kieran Donaghy foreslår, sagtens bruges. Man kan altså godt lade sig inspirere af opgaverne selvom de selvfølgelig skal tilpasses i niveau.

Ligeledes kunne en studietur til London – eller bare et forløb om London igennem tiderne – måske finde denne lille film af interesse, som viser London anno 1927 og  2013 side om side. Også her har Kieran Donaghy undervisningsforslag som måske kan inspirere.

Det korte af det lange er at bloggen er særdeles rig på små film, der kan åbne op for andre perspektiver på det emne eleverne arbejder med.
EP