Lige hjemvendt fra særdeles inspirerende kursus i New York City med Engelsklærerforeningen – og måske stadig lidt jetlagged – har jeg, i stedet for at finde på noget nyt, samlet en liste over små digitale spil og fyldeøvelser til engelskundervisningen.  Ideelle at bruge til at differentiere når en elev er hurtigt færdig med en opgave, eller når eleverne lige skal have et fem-minutters afbræk. Der er masser af små spil a la disse derude, og du må ENDELIG gerne hjælpe mig med at udvide den ved at sende mig en besked eller skrive en kommentar her på bloggen. Så føjer jeg din henvisning til listen.

Whack Attack: her skal eleverne vælge rigtige gloser og udtryk ved at fange den karakter der repræsenterer denne glose/dette udtryk.

Audio Puzzler: en diktatøvelse hvor eleverne skriver de tekststumper der afspilles.

Spelling Bee: diktatspil hvor elevernes stavning testes.

Sheppard Software: flere forskellige grammatikspil hvor eleverne blandt andet kan træne ordklasser.

Photo Munchrs: et lille spil hvor eleverne i bedste Pacman-style skal ’spise’ billeder der repræsenterer et givent ord.

Lyrics Training: eleverne udfylder cloze-test ved hjælp af Youtube-videoer.

Quizlet: her kan du som lærer enten selv lave en stak gloseøvelser, som eleverne så kan træne ved hjælp af flashcards eller små spil, eller du kan bare finde allerede fabrikerede glosesæt frem.

Word Vine: på Word Vine gælder det om at sætte sammensatte ord sammen på den rigtige måde, så alle de involverede ord udformer et stamtræ.

A4ESL: på Assignments for English as a Second Language er der masser af glose- og grammatikøvelser til mange niveauer. Her kan eleverne træne lige præcis det problem I arbejder med, eller som eleverne har brug for at træne.

Name That Thing: et glosespil fra Merriam-Webster hvor eleverne præsenteres for et billede der skal matches med den rigtige glose.

Free Rice: på Free Rice kan elever udvide deres ordforråd samtidig med at de donerer et riskorn til den 3. verden for hvert rigtigt gættet ord.

Word Invasion: her kan eleverne træne ordklasser gennem et spil der ligner det klassiske Space Invaders.

Panda Mayhem: også her kan eleverne træne ordklasser ved at vælge den panda med det rigtige ord.

Whizz Words: her kan eleverne spille Yatzy med ord.

EP