Skulptur foran Midtfyns Gymnasium

En kollega fortalte mig i dag om det første modul til et forløb om diskursanalyse. Her skulle eleverne afdække gymnasiets egne diskurser ved først at undersøge gymnasiets hjemmeside, og derefter fik de så en guided tour (af min kollega selv) rundt på skolen. Her blev forskellige artefakter og arkitektoniske kendetegn for skolen udpeget og analyseret. Fx blev det påpeget hvordan alle skolens lokaler har fået store glasfacader for at understrege den transparens skolen bryster sig af, hvordan tid og præcision spiller en central rolle både i placering af urene på skolen og i italesættelsen af tidsfrister på skolens hjemmeside, og hvordan bestemte kunstværker er placeret på skolens arealer og i forhold til hinanden. Og så selvfølgelig at skolen både arkitektonisk og organisationsmæssigt er fladt konstrueret.

En ganske håndgribelig og relaterbar måde at introducere dette emne på synes jeg. Så tak til Jeppe for den ide.
EP