Du kan sagtens selv lave det klassiske domino om til et glosespil, et begrebsspil eller en anden type match-spil hvor to elementer skal sættes sammen. Her foreslår jeg et dominospil med faste udtryk med præpositioner på engelsk.
Del små sedler ind i to felter, og læg alle sedlerne i forlængelse af hinanden. Skriv nu præpositionen på venstre side og udtrykket på højre side af dominobrikkerne, og husk at præposition og tilhørende udtryk skal stå på hver sin brik. Bland sedlerne, giv dem til eleverne (et sæt pr. gruppe eller par) og lad nu eleverne samle dominobrikkerne så de passer.

Der er selvfølgelig mange andre variationer af opbygningen af dominobrikkerne: Du kan f.eks. lave spørgsmål på alle højresiderne af brikkerne og svar på alle venstresider, således at spørgsmål og svar er på hver sin brik. Man kan også lave et dominospil til den interaktive tavle, og du kan se en video-tutorial dominospil med Notebook-softewaren til SMARTboard her.

Materialerne findes også under fanebladet materialer.

EP